Kiten in Nederland

De zomer is weer voorbij!

op 19 oktober 2014

Geen kitevereniging meer op het strand, geen kitespullen meer bij de hand. Feitelijk kan dit alleen maar betekenen: ROAD TRIP. Vooral omdat de windrichting weer in de Zuidhoek is gedoken, hardnekkig daar standhoudt en het er niet naar uitziet dat het ooit nog aanlandige wind wordt in Katwijk.

De dag werd volledig gedomineerd door de zon en zomerse temperaturen. Zeker weten dat de zomer voorbij is? Bij aankomst op het strand van de Tweedeslag was de wind op zijn minst teleurstellend te noemen. De verwachting was 11M weer, maar de 14M mocht uit de tas.

Voor Rien was dat geen probleem. Hij kon vandaag in ieder geval zijn nieuwe Spleene Monster Door testen. Maar even tussen ons… gelukkig had hij die niet echt nodig vandaag. Want het waaide hard genoeg om fatsoenlijk met de grote maten te varen. Ook Eric kwam naar Rockanje. En zo hadden we een gezellig kitegroepje. Al waren er aan kiters geen gebrek. Met Zuid is de kitespot Rockanje toch een van de weinige plekken in ZuidHolland waar je terecht kan. Buiten de overbevolkte Slufter dan.

In de middag kakte de wind in. Het was dus tijd voor een pauze. Lekker even in het zonnetje genieten van een warme herfst dag. Jer ging even kijken bij de gasten van Zian die bij de Bunker bezig waren. Eric ging zijn Turbine toch maar optuigen. Na de Monster Door aan de tand te hebben gevoeld, leek er boven in genoeg druk te staan voor mijn 14M. En zo plakten wij er nog een paar kiteuurtjes aanvast. Lekker gepowerd aan de 14M sprong ik per ongeluk wel erg hoog… dat was even schrikken toen ik boven op de mensen aan de kant keek… die Nitro is tha bomb 🙂 De geplande backroll however is er niet van gekomen 😦

Na onze sessie was er de traditionele warme chocomelk met slagroom en broodjes kroket *lekkah*.

Rockanje herfst met zon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s