Kiten in Nederland

23 februari 2014

op 9 maart 2014

Al weer kiten? Ja al weer kiten. De zon schijnt en er is een lekker windje aan. Wel weer Zuid… zucht. Elk voordeel heeft zijn nadeel, zullen we maar zeggen. Mooie zachte winter met veel wind, maar voor op onze homespot is het niks.

Het was vandaag daarom ook een hele volksverhuizing van Airtimers naar the Rock om een lekker sessie te scoren. Het was een invasie. Voor Rockse begrippen was het best druk op het water. Maar niet alleen op het water. De zon nodigden ook hondenbezitters, wandelaars en andere strandsporters uit om van het prachtige weer te genieten.

Hoewel kiters moeten oppassen met zoveel drukte op het strand, geldt dit blijkbaar niet voor de hondenbezitters. De hondjes mogen van hun baasjes vrijelijk brood uit kitetassen stelen, over kitespullen heen pissen en met kiters spelen die de waterkant benaderen. Dit laatste is overigens levensgevaarlijk voor hond en kiter. Het enige goede advies is “kiters blijf uit de buurt van de kant”. Helaas is het kiters eigen de rak volledig uitvaren tot het zand en dan pas te keren.

Het relatief vlakke water nodigde uit om tricks te oefenen. Vooral het springen was favoriet. Het was leuk om te zien hoe fanatiek er werd geoefend. Velen van ons zijn nog lang niet zover als onze Loopkoning. Hij verklaarde voor de start van zijn sessie het rustig aan te doen. Tenslotte was het de eerste sessie van het jaar voor hem. Vol verbazing keek ik dan ook toen hij op zijn tweede rak zijn kite in een “megaloopwaardig megaloop” trok 🙂 Nice… fantastisch om naar te kijken.

Dat doet vlakwater nou met Airtimers… zonder beukende branding gaan ze meteen los 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s