Kiten in Nederland

22 februari 2014

op 24 februari 2014

Ja op deze dag zat ik te wachten. Zon en een knoopje of 15 ZW. Een lichtweersessie! Het lijkt alweer zo lang geleden dat de 15M uit te tas mocht. Toch, harde data beweert anders. Het was geloof ik niet zo’n beste sessie. Dus vandaag revange!

Tussen 11:00 en 12:00 hadden we op het strand van Katwijk afgesproken. Na de regen. Braaf stonden wij op het strand. Of wat daarvan nog van begaanbaar was, want die kustversterkingslui zetten steeds meer strand af. De windmeter in de lucht, want wij geloofde onze ogen niet. Ook de verloren ‘supper’ had het blijkbaar verkeerd ingeschat deze ochtend. Er stond gewoon een dikke 20 knopen.

Jer had alleen de 19M bij zich. Ik was verstandig en had naast de 15M ook mijn 11M meegenomen. Dus ik kon pompen en kiten. Het is zo weird om niet meer in de branding te hoeven starten. Gewoon vlakwater. Bizar. Ja totdat je dus bij de bank komt en de branding zich daar tegenwoordig vormt. Ik vond de golven nog best pittig voor zo’n “lichtweersessie”. De deining was zeker 1.5 misschien wel 2.0. Anyway, genoeg over koetje en kalfjes. Ik moest natuurlijk mijn nieuwe board testen.

Ik wilde een iets groter board, maar wel van hetzelfde merk. Blankforce Logic 2014 πŸ™‚ Je merkt meteen dat het board langer is. Je moet deze lengte toch een tikkie anders varen dan de kortere versie. Anders klappert de tip iets. Maar na een tijdje had ik daar geen last meer van. Het board is wel veel sneller. En gaat ook pittig het bochtje door. Het board komt makkelijker los van het water. Dat was ook de bedoeling. Ik heb nog niet echt een voordeel in het low end van mijn kite gemerkt. Maar omdat te beoordelen is 1 sessie waarschijnlijk te weinig.

Nadat ik met de 11M was uitgespeeld, was Rien er ook. Rien ging zijn nieuwe 16M Nitro V3 aan de tand voelen. Wow dat ding is groot… damn. Toch leek Rien er niet echt moeite mee te hebben, ondanks dat hij het high end wel te pakken had.Β De wind was ook voldoende afgenomen voor Jer om de 19M op te trekken. Nou ja, voldoende? Voor gewone mensen was het nog veel te hard, denk ik. Voor Jer niet. Hij ging hoog en ver πŸ™‚

De zon plezierde ons en bescheen het vlakwatertoneel. Rien probeerde in het reine te komen met de golven in de branding verder op. Jer was aan het uitrusten van zijn 20 minuten ritje mega overpowerd. En ik deed nog een paar rakje met de 15M. Toen was het mooi geweest vond het windje. Morgen mogen jullie weer verder spelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s