Kiten in Nederland

30 november 2013

op 7 december 2013

Yes! Ik mag weer kiten. De 6 weken zijn voorbij (soort van). Dus een testsessie voor de ribben vandaag op Oostvoorne. En niet alleen de ribben werden getest, maar ook onze nieuwe droogpakken. We hebben er lang over gedaan om tot een keuze te komen. Eerst gekeken naar de Gul Fugutive. Toen naar de Ion Fuse. Mystic? Ook nog wat zeilmerken bekeken. Toch viel onze keuze op een onverwacht merk. De Ocean Rodeo Soul. De doorslag voor ons was het filmpje over het ademende materiaal. Als werkverkeerfietsers weten wij als geen ander dat een “plastic” pak soms niet veel droger is šŸ˜¦ Daarnaast is die rits echt ideaal. Zelf in en uit het pak en de rits zit niet in de weg. Dus een deal gemaakt bij Stormchasers.nl. Ik een blauwe en Jer een oranje.

De eerste keer dat je met een droogpak het water inloopt, is wel even “weird”. Je voelt het koude water om je enkels. Het lijkt alsof het nat wordt, maar het is alleen de kou die je aan de buitenkant voelt. En dan je board aan je voeten doen. Eh… ja dat werkt even anders. Want je drijft. Maar met oefening gaat het goed. Ook is het even wennen als per ongeluk met je reet het water raakt. Je hebt meer weerstand en water spat er dan letterlijk vanaf. Ook de crash na het zwaar overpowerde ritje met de 15M doorstond het pak zonder problemen. Wel raar als je op je buikĀ landt. Want het hoofd boven water houden kost dan veel moeite omdat de lucht in het pak… juist in je rug gaat zitten. De les is snel geleerd dat het beter is om eerst op je rug te draaienĀ en dan pas iets met je benen te gaan doen. Die capuchon heeft ook echte toegevoegde waarde. Met de steltouwtjes ken je hem zo vastzetten dat hij je alle warmte geeft zonder enorm beperkt te zijn in het bewegen van je hoofd.

Hoewel er ontzettende kl*tewind uit het noorden stond en het kiten maar zo zo was, was het een topsessie. Geen enkel moment koud gehad. Ook niet op de kant. Compleet droog uit het pak en hup in de auto. Hulde aan het droogpak. Dat hadden we veel eerder moeten doen.

1425254_552944434798727_417764237_o

1403663_552945838131920_1823609928_o

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s