Kiten in Nederland

11 augustus 2013

op 25 augustus 2013

Vandaag een uitstapje naar Wijk aan Zee “de Bunker”. Ja dat is bij de bunker aan je rechterhand dus… We hadden afgesproken met een groepje KiteFreaks. Dat beloofde een gezellige dag te worden.

Bij aankomst eerst het strand maar eens uitgecheckt. Een aantal kitefreaks zaten er al helemaal klaar voor. Schuilend onder de kite voor de regen. Het enige wat ontbrak aan dit tafreel was wind. Volgens onze eigen Piet Paulusma zou het helemaal goed komen met die wind. Dus toch maar omgekleed en pompen maar…

De zon brak door en even later… ja wind. Snel het water op. Het werd meer dan de door Piet voorspelde 15 knopen. Ik had van tijd tot tijd mijn handen vol aan 11M. Bam bam bam dat was de branding. Een beetje typisch als je de uitgebreide klotsbende op Katwijk gewend bent. Drie golven kort op elkaar en dan racen.

In de ochtend kon ik prima wat oefenen met springen en “toe side” varen en keren. Maar al snel werd het erg druk op het water. Iedereen voer dwars door elkaar heen. Beginners en springpiloten. Het was een bonte bende. Zo ver als je kon kijken… kites in de lucht. Wauw! Best een spectaculair gezicht. Eerlijk gezegd… Oostvoorne en de Slufter zijn er niets bij. Alleen heb je in Wijk veel meer ruimte.

Om 16:00 uur hielden Jer en ik het voorgezien. Gisteren was ook al een pittig dagje kiten geweest. De vermoeidheid begon aardig toe te slaan. Hoewel Jer er nog even wat rakjes uit wist te persen in Katwijk toen we de spullen terugbrachten.  Met een koud pilsje aan de kant staan kijken. Wat een topdag!

IMG_0042

IMG_0036

IMG_0037

IMG_0038

Wijk aan zee

IMG_0029

IMG_0028

IMG_0026

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s