Kiten in Nederland

Zaterdag 30 maart 2013

op 7 april 2013

Hmm de windverwachting was niet erg positief. Ook wil de temperatuur nog steeds niet meewerken. Net nu het paasweekend is. Dus een extra dag om te kiten. Op surfweer werd gezegd dat er zaterdag wind door zou komen in de middag. Ook windguru had wel een knoopje of 12 NNO over voor de middag. Dus om 13:00 onderweg naar Oostvoorne om de grote vliegers even uit te laten.

De zon scheen volop. Er was niemand, tenminste op een paar powerkiters na. Tentje opzetten. Switch Elementje oppompen. En gaan wwwwroem. Het was heerlijk. Die 15M is een heerlijke kite. Tuurlijk is zo’n grote vlieger trager, maar dat heeft ook een voordeel. Je kan namelijk heel rustig wat dingetjes oefenen, zoals lekker meedriften op de golfjes of door de bochtjes heen racen.

Jer ging helemaal los met zijn 18M x4. Jeetje wat ging hij hoog en ver. Hij leek wel op Tijgertje. Spring, spring, spring. Het was een wonderlijke ervaring om zo alleen met zijn tweeen te varen. Totdat er een beginner een 15M F-one tribal in de lucht moest gooien. Of was het anders om. Die kite nam echt een loopje met de gebruiker. Als een soort van walrus kwam hij voorbij bodyslammenin het ijskoude water. Het duurde even voordat hij weer terug was uit Rockanje.

De wind was ook helemaal top en werd alleen maar harder. Zo hard dat ik de 15M moest neerleggen… jammer geen kleinere kite mee. &*%$% altijd 2 kites meenemen!!!! Ja een goed moment voor Jer om dan maar over te stappen op mijn 15M. Die kon hij nu ook even aan de tand voelen. Spring, spring, yieeeeeeehaaa, spring. Die was goedgekeurd blijkbaar. Ook met de 15M vloog Jer meters de lucht door.

Terwijl ik aan het opruimen was, vaarde Jer nog even verder. Tot dat de koek op was. Dat zal wel spierpijn worden 😉

Oostvoorne, 12-20 knp N-NNO, 3 graden en super zonnig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s