Kiten in Nederland

Maandag 4 februari 2013

op 24 maart 2013

Ja nog een dag aan dit super kiteweekend geplakt. Er staan 25 tot 30 knopen op de voorspelling. Wat een verwennerij. Snel ’s ochtend Rob ophalen en karren naar Oostvoorne. Het was frisjes maar adembenemend mooi weer. Een zonnetje erbij. Wauw! Jammer alleen dat die voorspelling van 25 tot 30 knopen niet uitkwam. Omdat het zaterdag en zondag ook zo hard waaide, hadden we alleen de kleine maatjes mee. Maar ja… daar sta je dan met je goeie gedrag in 15 knopen met een 8M en een 9M.

Always be prepared and bring 2 kites. Jajajajaaaa! Nou goed, het is prachtig weer. Dus dan maar even aankloten met een te kleine vlieger. Rob ging als eerste het water op. Hij is het lichtste van het stel. En heeft de meeste kans om nog te varen. Na even wat aankloten bij de waterstart, maakte hij zowaar vaart. Alleen dat ondiepe water grrr… ja dat vergt wat meer ervaring en techniek. Jer ging het ook even proberen met de 8M van Rob. Wat een super low-end moet die kite hebben, want Jer ging er ondanks de wind goed oplos.

Daarna ging ik met mijn 9M Element. Ik had weinig hoop. Dat je dan wegkomt met 9M is een wonderlijke ervaring. En dat je dan hoogte kan houden is helemaal super. Ik was helemaal alleen op het water. Lekker bochtjes oefenen. Wennen aan de snelle respons die deze 9M geeft met zo weinig wind. Ik kon er zelfs genoeg druk in krijgen om een klein sprongetje te pakken. Het was heerlijk. Die Switch Element 9M heeft een fijn low-end. Super gevaren!

Oostvoorne, 15 knp W, 5 graden, lekkel zonnetje 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s