Kiten in Nederland

Zaterdag 1 december

op 1 december 2012

De meteorologische winter is begonnen. Volgens buienradar is vandaag de eerste sneeuw gevallen. De regen kwam in Katwijk met bakken uit de lucht.

Dat mocht de pret niet drukken. Op Oostvoorne was het droog (genoeg). Zelfs nog een beetje zon er bij. Eindelijk vaarbare wind in het weekend. Dat was lang geleden. Hoewel november bekend staat om flinke wind, hadden wij er in ieder geval geen gebruik van kunnen maken. Deze dag kwam als een geschenk. Vooral voor Jer. Die was sinds de Enkhuizer sessie niet meer het water op geweest.

Het was koud. Dus we gingen eerst een winterpak kopen voor Jer. Maar ja… Eurofun Oostvoorne heeft wintersluiting. Dat winterpak ging helaas niet door nu 😦

Gauw omkleden bij de auto brrrr. Best frisjes hoor! Daarna de warming up. De lange wandeling naar het water. Het was net laag water. Dat betekent zeer ondiep op Oostvoorne. Ik gooide mijn 15M Element in de lucht. De eerste keer voor deze nieuwe vlieger. Het was 12-15 knoopjes. Niet veel dus. Ik had eigenlijk helemaal niet in de gaten dat ik zo’n grote kite voer. Wat een super fijne kite. Een zeker genoeg power om lekker heen en weer te cruizen. Het keren lukte meteen prima. Alsof er helemaal geen maand van gedwongen kitepauze tussen had gezeten. En gelukkig maar… want het water was veel te koud om er in rond te spartelen. Vreemd genoeg draaide de wind naar zuid. Niet echt ideaal op Oostvoorne… maar je moet het er meedoen he.

We hadden Rob ook meegenomen uit Katwijk. Hij probeerde zijn antieke kite van 16,5M voor de eerste keer op het water. Best spannend. Vooral als je lijnen niet even lang blijken te zijn en je vlieger backstalt als een malle. Toch kon ook hij lekker heen en weer. Al was het ondiepe water wel even wennen. Maar aan de andere kant… toch fijn als je kunt staan als je de kite niet van het water herstart krijgt 😉

Jer ging als laatste het water op. In het begin net niet genoeg om hoog aan de wind te komen. Maar meer dan voldoende om lekker een beetje te varen. Eindelijk! Toen Rob en ik op de kant aan het kou kleumen waren trok de wind nog even aan. Genoeg druk voor Jer om wat heen en weer te springen, backrolls en springende transitie (dat is Vlaams voor Jumping Transition) uit de mouw te schudden.

Toen werd het gauw inpakken. De lucht betrok. We konden de windmolens op de Slufter al niet meer zien. En ja hoor… de regen liet niet lang op zich wachten. Alles was zeiknat. En de terugtocht naar de auto koud en lang. Toch was deze sessie met een traditionele afsluiting bij de MacDrive, na zo lange tijd, echt SUPER!

eerste wintersessie

Facts:

Locatie: Oostvoorne Autostrand

Wind: 12-17 knp  ZZW-Z

Temp: Duidelijk winter met niet meer dan 4C

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s